Zware industriebrand in Merelbeke

© rr

© David Van Hecke

© David Van Hecke

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Er heeft zondagmiddag een zware industriebrand gewoed in Merelbeke. De gemeentelijke fase die was afgekondigd, is inmiddels weer opgeheven.

mtm, bst, wver

De brand ontstond zondagochtend rond 11.30 uur in een voormalige ijsjesfabriek in het Industriepark in Merelbeke is onder controle. De brandweer was snel ter plaatse. "De fabriek is sinds jaren in gebruik voor opslag van evenementenmateriaal. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het dus niet om een brand in een verffabriek", zegt de communicatieverantwoordelijke van de gemeente.

De brandweer blijft nog ter plaatse om na te blussen, maar er werden geen schadelijke stoffen gemeten binnen de ingestelde perimeter van 500 meter. Een branddeskundige zal nu onderzoeken wat de brand veroorzaakt heeft.

De burgemeester bedankt alle interventiediensten en disciplines voor het accurate optreden en de vlotte afhandeling van de brand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© rr

© rdc

© rdc

© rdc

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen