AFP
Volledig scherm
© AFP

Spectaculaire ontsnapping met helikopter van zware gangster uit Franse gevangenis

Drie gewapende personen hebben vanochtend de overvaller Redoine Faïd helpen ontsnappen uit de bezoekruimte van de gevangenis van Réau. Ze brachten hem naar een helikopter die vlakbij stond opgesteld. Het toestel werd verbrand teruggevonden in de buurt van Le Bourget, ten noorden van Parijs. De spectaculaire ontsnapping wordt gemeld door France 3 en Le Point. Bij de operatie "van enkele minuten" is niemand gewond geraakt of gegijzeld.

23 reacties

  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Ten noorden van Parijs...tja, dan zal hij al onder ons zitten. Wat nu petit Macron?
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Lang leve de invoer zal merkel zeggen.
  • HERMAN DE SMET

    6 jaar geleden
    Hebben wij ook meegemaakt in Brugge .kloon zit nu zijn straf uit ïn een blijven in Marokko. Heeft zich zijn ontsnapping al miljoenen keren beklaagt
  • UGO DE MAEYER

    6 jaar geleden
    Ze hebben daar wat ze verdienen. Zoals bijna overal in Europa is er altijd wel een '' humane reden '' om geen doortastende maatregelen te nemen om de bevolking te beschermen tegen misdadigers die het helemaal niet nauw nemen met de rechten van de mens . . . .
  • danny meulders

    6 jaar geleden
    volgens zijn naam een echte onderdaan van Frankrijk , leve de open deur Democratie
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.
  2. Komt Amerikaanse hulp te laat nu Oekraïens leger zich op verschillende plaatsen terugtrekt? Oud-kolonel Housen analyseert: “Er is een dubbele race aan de gang”
    PREMIUM

    Komt Amerikaan­se hulp te laat nu Oekraïens leger zich op verschil­len­de plaatsen terugtrekt? Oud-kolonel Housen analyseert: “Er is een dubbele race aan de gang”

    De opperbevelhebber van de Oekraïense troepen geeft aan dat de situatie aan het front verslechtert nu de Russen de volledige frontlijn aanvallen en her en der tactische successen boeken. Zijn we op een kantelpunt in de oorlog? Wat voeren de Russen in hun schild? Komt de langverwachte Amerikaanse steun te laat? Oud-kolonel Roger Housen analyseert.