Zware industriebrand in Merelbeke: gemeentelijke fase weer opgeheven

© David Van Hecke

© David Van Hecke

thumbnail: null
thumbnail: null

De gemeentelijke fase die was afgekondigd naar aanleiding van de brand in het Industriepark in Merelbeke, is zondagnamiddag weer opgeheven. De rookpluim was te zien tot op de E40.

mtm ,bst

De brand in een verlaten industriegebouw, dat verzegeld was sinds een deel vorige winter instortte onder het gewicht van sneeuw, was zondagochtend rond 11.30 uur ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse, en vroeg buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden, uit vrees dat door de brand schadelijke stoffen zouden vrijkomen.

Rond 15.30 uur kwam het bericht dat het de gemeentelijke fase weer was opgeheven. De brandweer blijft nog ter plaatse om na te blussen, maar er werden geen schadelijke stoffen gemeten binnen de ingestelde perimeter van vijfhonderd meter. Een branddeskundige zal nu onderzoeken wat de brand veroorzaakt heeft. Er vielen geen gewonden.

'De fabriek is sinds jaren in gebruik voor opslag van evenementenmateriaal. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het dus niet om een brand in een verffabriek', zegt de communicatieverantwoordelijke van de gemeente.

De burgemeester bedankt alle interventiediensten en disciplines voor het accurate optreden en de vlotte afhandeling van de brand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© rdc

© rdc

© rdc