Verkeersrechter Peter D'hondt.
Volledig scherm
Verkeersrechter Peter D'hondt. © belga - photo_news

Verkeersrechter D'hondt waarschuwt: "Dronken bestuurders zullen door alcoholslot nu vaker kiezen te vluchten"

Vanaf vandaag zullen bestuurders die betrapt worden met een alcoholgehalte van 1,8 promille (tien glazen in twee uur) of meer, verplicht een alcoholslot moeten laten installeren in hun wagen. Verkeersrechter Peter D’hondt van de rechtbank van Dendermonde is en blijft een zeer koele minnaar en spreekt van een erg kostelijke, moeilijk haalbare en moeilijk uitvoerbare maatregel, herhaalde hij vanmorgen in ‘De ochtend’ op Radio 1.

72 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Alsof ze nu al niet op de vlucht gaan Deze keer blundert deze rechter zwaar.
  • Sebastian Peeters

    6 jaar geleden
    Ik vrees dat hij wel gelijk heeft. Dronken een ongeval veroorzaken staat zo goed als gelijk met het failliet van uzelf en van uw gezin. Ik keur dronken rijden zeker niet goed, maar geen enkel misdrijf wordt financieel zo uitgebuit als dit. De enigen die ongelofelijk veel zullen verdienen aan het alcoholslot zijn de fabrikanten en het VIAS op kosten van mensen die nooit meer uit hun negatieve spiraal zullen geraken.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Jo Bsmans, het is niet de eerste keer dat je absurde reacties schrijft. Het gaat hier niet over ongevallen maar ongevallen met alcohol. Iemand die met een stuk in zijn kraag iemand aanrijdt. Het is niet de fout van de rechter, maar de fout van de bestuurder! En dat deze een andere weg zoekt is ook zijn fout niet. Iemand die ze dan oppakken die verbod heeft om zonder alcoholslot te rijden moesten ze gewoonweg afvoeren naar de gevangenis.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk zelf een dronken rijder.
  • mark devos

    6 jaar geleden
    als hij dat nu nog ni begrepen heeft is hij echt nog dommer dan ik dacht ...en hij is echt niet van de slimste ...toch ni op de unif .... ventje leeft op een andere planeet ...planeet woef ...