Twee jaar geleden zat de brandweer nog met de handen in het haar toen een Tesla in het Nederlandse Baarn in brand vloog.  De 53-jarige bestuurder liet het leven.
Volledig scherm
Twee jaar geleden zat de brandweer nog met de handen in het haar toen een Tesla in het Nederlandse Baarn in brand vloog. De 53-jarige bestuurder liet het leven. © ANP

"Elektrische auto's onderdompelen na brand"

Een Nederlands brandweerkorps gaat elektrische auto’s die in brand hebben gestaan na een ongeluk onderdompelen in een bak water om zeker te zijn dat de accu niet weer in brand vliegt.

20 reacties

  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    En daarvoor moet ik mijn ouwe trouwe onvermoeibare diesel vervangen, en dan nog eens voor veel geld??
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Welke takelfirma weet dat electrische auto's niet gesleept mogen worden. Die doen ook maar op en zorgen voor veel schade aan zulke wagens.
  • Jan

    6 jaar geleden
    Ze beginnen het te snappen dat lithium iets heel anders is dan lood en dat je een brandende lithium batterij maar beter niet in huis of garage kan hebben. Ik mag er niet aan denken dat dit zich voordoet in een parkeergarage onder een winkelcentrum. Laat de promotoren van elektrisch rijden nu maar 's reageren...
  • willy verbeeck

    6 jaar geleden
    Ik wil in een kettingbotsing niet in een tesla zitten, ik heb geen zin om aan de stoel gelast te worden.
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Waarom worden constructeurs niet verplicht de auto zo te maken dat bij een ongeval altijd de batterij op een eenvoudige veilige manier uit het vrak kan gehaald worden. Al moet heel de bodem gescheiden worden van de rest.. Er is toch zo iets als is hij niet volgens de norm word hij niet gehomelogeerd en komt hij niet op Europese wegen.