Een vijfde van de volledige oppervlakte van het Virungapark, waar een kwart van de nog levens berggorilla's zich huisvesten, wordt vrijgegeven voor boringen.
Volledig scherm
Een vijfde van de volledige oppervlakte van het Virungapark, waar een kwart van de nog levens berggorilla's zich huisvesten, wordt vrijgegeven voor boringen. © AFP

Congo laat olieboringen toe in nationale parken

Congo zal olieboringen in beschermde nationale parken toelaten. De beslissing viel reeds op 8 juni op de ministerraad in Kinshasa, maar is pas vrijdag bekendgeraakt. In die parken leven met uitsterven bedreigde berggorilla's en andere bedreigde mensapen. Door hun unieke ecosystemen zijn de parken - Virunga en Salonga - opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.

28 reacties

  • germaine asselbergs

    6 jaar geleden
    En de bevolking crepeerde voort.
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    De volgende oorlog is in de maak. Verwacht u al maar aan wat vluchtelingen.
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Als dit opgenomen is in het Werelderfgoed, hebben die Kongolezen niets te zeggen. Spijtig genoeg begrijpen zij niet, dat ze iets unieks hebben en de natuur en het dierenwelzijn moeten in ere houden. Dergelijke Kongolezen zien het belang hiervan niet in.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Euhm, sorry maar Wij, als Belgen, mogen zelfs geen commentaar geven op wat Congo doet met hun grondstoffen. Laat staan hen de les voorlezen. We zouden met rode wangen in een andere richting moeten kijken bij het Congo onderwerp.
  • Jef Pauwels

    6 jaar geleden
    Kijk in eigen boezem. Wie heeft al die olie lnodig? Een retorische vraag! Ik hoef geen antwoord.