Het WK-dorp tijdens België-Panama.
Volledig scherm
Het WK-dorp tijdens België-Panama. © Henk Deleu

Organisator WK-dorp Kortrijk voor duizenden euro's opgelicht met drankjetons van zeven eurocent

Er is voor 8.000 euro aan valse jetons ingeruild op het WK-dorp op het Schouwburgplein in Kortrijk afgelopen donderdag. Een streep door de rekening van organisator Kurt Goethals, die het bij het gratis evenement vooral moet hebben van de drankverkoop. "Hier ben ik echt niet goed van", zegt hij.

114 reacties

  • Wim Wuytack

    6 jaar geleden
    Dus als het je eigen schuld is ..mag je in het zak gezet worden. Dus als de de garçon of de kassier je teveel geld terug geeft houden jullie het ook. Echte fijne medemensen de meesten hier .
  • Yves Exclus

    6 jaar geleden
    Op de meeste Kortrijkse evenementen kan je betalen met FIK-jetons. Muntstukken/ijzeren jetons uitgegeven door het stad zelf. Mochten ze dat bij deze organisatie ook zo geregeld hebben, dan was er nu geen probleem.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Gepersonaliseerde zuipkaarten zijn beter te vertrouwen dan zulke jetons! Het is natuurlijk altijd achteraf dat men het bedrog vaststelt. Er zijn altijd mensen met slechte bedoelingen die proberen om de boel te verzieken door te bedriegen, stelen, enz... jammer! Maar als je een beetje organisator bent, dan heb je toch een verzekering afgesloten .
  • Gilles Standaert

    6 jaar geleden
    Dus, je auto op slot achterlaten die wordt opengebroken en leeggeroofd. Is je eigen schuld, want" je moet maar geen waardevolle spullen in de wagen laten." maar deze domme, ja domme, organisator die, duidelijk uit winstbejag, extra blanco jetons gebruikt om nog meer te kunnen verkopen, spreekt van oplichting.
  • Walter Lippens

    6 jaar geleden
    Echt grappig!