© USA Today Sports

Thomas Pieters kan tweede partij wel met winst afsluiten

Amerika staat op een 5-3 voorsprong in de Ryder Cup. Onze landgenoot Thomas Pieters verloor zijn eerste partij, en dat met een stevige 5&4. Daarna kreeg hij een nieuwe kans aan de zijde van Rory McIlroy, het nummer één van de wereld. Ditmaal won hij wel, met 3&2/

maj

Thomas Pieters vormde in Hazeltine (Minnesota) in foursomes (klik hier voor uitleg) een duo met de Engelsman Lee Westwood en verloor met 5&4 -een voorsprong van vijf holes met nog vier te gaan. Hun tegenstanders waren Dustin Johnson en Matt Kuchar.

Pijnlijke dag voor Europa

Eerder hadden de Amerikanen Patrick Reed en Jordan Spieth het Europese team Justin Rose-Henrik Stenson met 3&2 verslagen, daarna haalden Jimmy Walker en Zach Johnson het met 4&2 van Sergio Garcia en Martin Kaymer. Het werd helemaal pijnlijk toen ook Phil Mickelson en Rickie Fowler hun Europese concurrenten Rory McIlroy en Andy Sullivan het nakijken gaven en met 1up wonnen.

Herkansing

Voor de fourballs werd Pieters gekoppeld aan de Noord-Ier RoryMcIlroy, het nummer één van de wereld. De twee pakten de zege, en omdat ook Justin Rose (Engeland) en Henrik Stenson (Zweden) (tegen (Jordan Spieth en Patrick Reed versus) en Sergio Garcia (Spanje) en Rafa Cabrera Bello (Spanje) (tegen JB Holmes and Ryan Moore versus) dat deden, stond het op het einde van de dag op 5-3 - Martin Kaymer (Duitsland) en Danny Willett (Engeland) verloren wel van Brandt Snedeker en Brooks Koepka versus -20u.

Dat betekent dat het 5-3 is in de stand. Als Amerika 14,5 punten haalt, wint het. Omdat het titelverdediger is, heeft Euopa genoeg aan 14 punten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer