WK 2018 - Spanje paste de bal vijf keer meer dan Rusland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Spaanse ploeg heeft in de achtste finale tegen Rusland op het WK maar liefst 1.029 geslaagde passes uitgevoerd, tegen 202 van de Russen. Toch schakelde het gastland La Roja uit (1-1 na verlengingen, 4-3 in de strafschoppenreeks). Of hoe een cijfer de inefficiëntie van de Spaanse ploeg kan vertalen. De tactische aanpak van de Sbornaya was duidelijk: de bal aan de tegenstander laten en wachten op de strafschoppenreeks, zoals ook doelman Igor Akinfeev erkende. Hij stopte de strafschoppen van de Spanjaarden Koke en Aspas.

De Russen hebben wel meer kilometers afgelegd tijdens de wedstrijd dan hun tegenstanders: in totaal komen ze aan 146 kilometer, terwijl de Spanjaarden samen 137 kilometer hebben gelopen.

Rusland plaatste zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Akinfeev bracht tijdens de strafschoppenreeks redding op de pogingen van Koke en Aspas.

In de kwartfinale treft Rusland Kroatië of Denemarken. Die achtste finale wordt zondagavond afgewerkt in Nizhni Novgorod.