Bijna de helft van de jobs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgevoerd door een pendelaar, die zijn woonplaats buiten de gewestgrens heeft.
Volledig scherm
Bijna de helft van de jobs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgevoerd door een pendelaar, die zijn woonplaats buiten de gewestgrens heeft. © BELGA

Bijna helft jobs in Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgevoerd door pendelaar

Bijna de helft van de jobs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgevoerd door een pendelaar, die zijn woonplaats buiten de gewestgrens heeft. Het percentage jobs dat er uitgevoerd wordt door Brusselaars is weliswaar gestegen van 44 procent in 1999 tot 51,3 procent eind 2016. 

16 reacties

  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Wanneer elke inwoner van Brussel zou willen werken dan was het pendelen gedaan!
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Veel Brusselaars hebben ook een job die niet in de openbare statistieken is geweten maar wel rendabel blijkt te zijn.
  • Roger Duyssens

    6 jaar geleden
    De meeste bedrijven en diensten wilden zich in Brussel vestigen en dit had altijd meer voordelen dan nadelen. In de tweede helft van vorige eeuw verhuisden meerdere Brusselaars met een job naar de buiten omdat ze daar veel goedkoper een woning konden verwerven. Degenen die geen werk hadden bleven en werden aangevuld door buitenlandse gelukszoekers. Het nageslacht van deze mensen werd niet begeleid om zich te ontwikkelen en een job te verwerven.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Ondankbare mensen, jullie kunnen het nog niet eens hebben dat Brussel voor zoveel werkgelegenheid zorgt. Het is blijkbaar ook nooit goed voor jullie. Jullie laten geen kans voorbij gaan om te kappen op Brussel dat ze onderhouden moeten worden door transfers uit Vlaanderen etc. terwijl het hoofdstedelijk gewest een bijdrage levert van 20% aan het BNP. Jullie willen gewoonweg de waarheid niet onder ogen zien.
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    bevolking in Brussel moet niet werken die krijgen hun inkomen zo of wel stelen ze het. Dus moet er werkvolk van buitenaf komen. En van dat werkvolk zijn er ook veel ambtenaren en die doen ook geen slag te veel. Een viscieuze cirkel dus.