AFP
Volledig scherm
© AFP

UCI spreekt Chris Froome vijf dagen voor start van de Tour vrij: viervoudig Tourwinnaar krijgt geen enkele sanctie

Tour de FranceNieuwe wending in de salbutamolzaak rond Chris Froome. Een dag nadat 'Le Monde' met het bericht kwam dat de ASO de Britse renner een startverbod wilde opleggen, spreekt de UCI de kopman van Team Sky vandaag vrij. Zo kan hij zaterdag dus zomaar aan de start verschijnen van 'La Grande Boucle'. Directeur Christian Prudhomme bevestigde ondertussen dat Froome De Tour mag rijden. Froome krijgt dus ook geen enkele straf.

288 reacties

  • eric maier

    6 jaar geleden
    denk dat er veel teageren die gewoon teveel tijd hebben.......voor een keer word er wel iemand vrijgesproken op basis van alle weerlegde wetenschappelijke bewijzen inzake zijn persoon. Het is voor velen moeilijk dit te aanvaarden. In de gewone rechtspraak ben je pas schuldig na effectief bewijs, in de wielrennerij blijf je schuldig ondanks alles wat weerlegt is.....een onsportief publiek.
  • Guy Soetewey

    6 jaar geleden
    Word UCI niet geleid door Brit??? Zeg genoeg!!!!
  • Guy Jacobs

    6 jaar geleden
    Mooi voor de sport en goed voorbeeld voor de jonge renners. Top UCI. Hopelijk zijn jullie zakken gevuld, de vrouwen zullen weer gelukkig zijn.
  • Victor OOMS

    6 jaar geleden
    Wat een corrupte bende die UCI. Zo vlug mogelijk ontslaan. Met geld kan men alles. Eerst een jaar aanmodderen en dan een onmiddellijke beslissing juist voor de start van de Ronde, Toch zeer eigenaardig. Alle renners die pufkes nemen en dan kan je Froome volgen zonder gestraft te worden. De maffia is allom tegenwoordig.
  • Hendrik Patyn

    6 jaar geleden
    Ik zal dus geen ronde van Frankrijk volgen, minder kijkers slecht voor de sponsors.