Gents schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).
Volledig scherm
Gents schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). © Photonews

Hoofddoek in Gentse scholen: crisisvergadering na soloslim van Groen-schepen Decruynaere

Het Gentse schepencollege zit momenteel samen in een crisisoverleg. De spoedvergadering is bijeengeroepen nadat Groen-schepen Elke Decruynaere op haar eentje besliste dat hoofddoeken in Gentse secundaire stadsscholen vanaf 1 september moeten worden toegelaten, behalve als er gegronde redenen zijn om dat niet te doen. Coalitiepartner Open Vld en zelfs kartelpartner sp.a waren niet op de hoogte van die beslissing, en zijn dan ook verbolgen. 

190 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Een hoofddoek wordt gedragen omdat ze zich zien als lid van de moslimgemeenschap. Dat willen ook hun mannen en familie. Daarmee profileren ze zich als 'wij moslims'. Ze willen niet zomaar Belg of Vlaming zijn. Het is wachten tot de moslimgemeenschap groter wordt en er moslimpartijen ontstaan. De één fanatiek, de ander gematigd, maar het zullen allemaal islampartijen zijn. Zie in vroegere tijden de politieke macht van de katholieke kerk. Dit komt terug.
  • Franc saas

    6 jaar geleden
    correct wat ik hier lees , SPA ,Groen en CD&V het einde van onze Vlaamse beschaving .Zet die Trien van Groen uit de partij ,als dit de manier is om stemmen te halen dan is het triest gesteld.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Linkse partijen zijn achterbakse opportunisten. De moslimgemeenschap zal hier alsmaar toenemen en zij offeren graag onze cultuur op om zo veel mogelijk de gelijke te zijn met hun inheemse tradities. sp.aGroencD&v, het einde van ónze Vlaamse 'beschaving' ?
  • Erik Claessens

    6 jaar geleden
    Nu weten we wat allang duidelijk was: Groen zal de islamisering hardhandig en autoritair doordrukken.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    en zeggen dat dit ambtenaren zijn die betaald worden met belastingsgeld !!! Niks, maar dan ook niks heeft dit te betekenen.