De politieactie in Stokkel.
Volledig scherm
De politieactie in Stokkel. © VTM Nieuws

Belgisch gerecht verijdelt aanslag bij Parijs: Iraans-Belgisch koppel en diplomaat opgepakt, "ook Iraans regime kan betrokken zijn"

Bij de antiterreuractie van afgelopen zaterdag in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe is een Iraans koppel uit Wilrijk opgepakt dat een aanslag in Frankrijk zou hebben voorbereid. De vrouw legde inmiddels gedeeltelijke bekentenissen af en zou verklaard hebben dat hun doelwit een politieke bijeenkomst van een Iraanse oppositiepartij was. In de auto van het koppel werd zowel een ontstekingsmechanisme als het explosief TATP gevonden. In Frankrijk werden drie mensen in voorhechtenis geplaatst. Er werd ook een Iraanse diplomaat gearresteerd in Duitsland. Zijn arrestatie kan er volgens Staatsveiligheid op wijzen dat ook het Iraanse regime betrokken is, zo schrijft VRT NWS.

56 reacties

  • paul vdkerckhove

    6 jaar geleden
    Dat over de hele situatie zo veel te weten is vind ik al raar .
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Gilbert Haelewyn en Haeverbeke Vincent: dit zaakje stinkt, en zou best eens een "false flag" kunnen zijn. De timing is wel héél toevallig!
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Ambassade medewerker tevens spion van de Iraanse geheime dienst, werkt op de Iraanse Ambassade in Wenen. Assadolah A leverde de springstof aan het koppel. Het is zeker...Iran is niet te vertrouwen.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Heel veel speculaties. Er is veel te weinig informatie. Oeps! Veel te weinig betrouwbare informatie.
  • Leonard Tonnelier

    6 jaar geleden
    2de poging. Het zijn de politiediensten die de aanslag verijdelden. Het gerecht zal ze wel opnieuw vrijlaten. Zoals gewoonlijk.