Facebook Dirk Vinckier
Volledig scherm
© Facebook Dirk Vinckier

Oplader met zonnepanelen smelt weg... door de zon

Dirk Vinckier uit Houthulst is gisteren erg geschrokken toen hij na een familiebezoek terug in zijn bestelwagen kwam. Een Solar oplader, een batterij die wordt opgeladen via een zonnepaneel, was volledig weggesmolten door de zon. De man prijst zich gelukkig dat de bestelwagen zelf geen vuur vatte.

13 reacties

  • Kris Kastaar

    4 jaar geleden
    In de handleiding staat nochtans duidelijk ze niet achter het raam in een auto te laten liggen omdat het daar te warm wordt. Niettegenstaande dat is het zonnepaneeltje gewoon niet sterk genoeg om de batterij te laden. Dan nog blijft 20 euro voor een 8000 mA (en geen 10.000 mA zoals op de doos staat) geen slechte koop.
  • Juliaan Van Reeth

    6 jaar geleden
    Vorig jaar is er in mijn buurt ook brand uitgebroken door op het dak geplaatste zonnepanelen. Het huis werd onbewoonbaar verklaard omdat de hele bovenbouw was uitgebrand. Misschien kan de eigenaar schadevergoeding vragen aan Freya Van den Bossche, ons krijsend zonnepaneeltje?
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Achter glas heb je dan ook een enorme hitte.
  • Fred Vandenplas

    6 jaar geleden
    Wim, het is de bedoeling dat die cellen zonne-energie opvangen en opslagen in de batterij. Als jij je zonne-oplader in meer dan 40 graden vlakke zon op een stoel gaat achterlaten en uw batterij vertoont na een paar uurtjes bakken mankementen. Dan moet je niet spreken over "Chinese brol", maar moet je je gezond verstand in twijfel trekken.
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Toestellen zullen niet op deze temperatuur getest zijn