Direct naar artikelinhoud
Werken Leopold II-tunnel

Werken in Brussel: slechts zes auto's vinden weg naar pendelparking

De Leopold II-tunnel in Brussel is tot eind augustus dicht voor renovatie.Beeld Photo News

De gratis pendelparking aan Parking C op de Heizel, die de verwachte verkeersdrukte tijdens de werken aan de Leopold II-tunnel moest opvangen, krijgt voorlopig niet af te rekenen met een stormloop. Maandagmorgen vonden slechts zes bestuurders de weg naar de parking. 

Na een eerste evaluatievergadering is beslist dat er geen voucher meer nodig is om toegang te krijgen tot de parking, zegt woordvoerster Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Om te voorkomen dat de toestroom te groot werd, moesten bestuurders die hun wagen wilden achterlaten op Parking C, die uitgebaat wordt door Brussels Expo, op voorhand een gratis voucher afdrukken. Van de 1.000 plaatsen werden er maandag echter maar 6 ingenomen.

De parking bevindt zich op tien minuten stappen van metrostation Koning Boudewijn en van tramlijn 7. Tussen 6.30 uur en 22 uur wordt een gratis pendeldienst met collectieve taxi's voorzien tussen de parking en het metrostation.

De ochtendspits verliep maandag, op de eerste werkdag tijdens de sluiting van de Leopold II-tunnel, rustig. Dat wil echter niet zeggen dat de avondspits sowieso even vlot zal verlopen, waarschuwt Paemen. "We weten niet hoe de avondspits zal verlopen, misschien wordt het moeilijker om Brussel te verlaten."

De Leopold II-tunnel is de langste tunnel van het land en een belangrijke invalsweg om het centrum van Brussel te bereiken. Nog tot eind augustus is hij volledig dicht voor renovatie.