.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Thinkstock

Minder muggen, maar méér wespen door het warme en droge weer

Wellicht wat minder bijen en muggen, en meer wespen, vlinders en sprinkhanen. Dat zijn de (beperkte) gevolgen van het warme en droge weer op de insecten.

5 reacties

  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Ik ervaarde in mei en begin juni heel veel muggen en teken. De muggen waren redelijk agressief en staken. De teken hadden niet genoeg aan dieren en sprongen over op mensen. Ik betwijfel of de foto, dat hier gepost staat, van een wesp is. Ik heb zo'n diertje gisteren uit een zwembad gered door het op mijn vinger te laten kruipen. Ik vond het een mooi dier. Het insektje stak mij vooral niet. Ook omdat ik vermoedde dat het niet gevaarlijk is.
  • Bruno Draulans

    6 jaar geleden
    Hommels heb ik ook al veel gezien. Brave beestjes :-)
  • Rayan El Arami

    6 jaar geleden
    Geen probleem mee. Wespen zijn een pak minder geneigd om even binnen te wippen. En normaal gezien laten ze jou met rust als jij hen met rust laat. Muggen daarentegen zijn echte krengen.
  • Nadine Schram

    6 jaar geleden
    Minder muggen ... heb ik nog niets van gemerkt... Dina Driesen
  • alex verbergt

    6 jaar geleden
    Wespen zijn nuttige insecten, met de warmte hebben ze water nodig om hun nest fris te houden. Een vijvertje lokt wespen ( vooral solitaires en bijen), enkele stenen en het is een plezier om die insecten gade te slaan, wespen drijven op het water en bijen drinken in groep, geen BBC nodig.