Mee in één minuut: mirakel met voetballertjes in Thailand, een verijdelde aanslag en politieke chaos door migratiebeleid

© meeminuut

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

evdg

In Sint-Pieters-Woluwe werd afgelopen weekend een Iraans koppel uit Wilrijk gearresteerd, in hun wagen vond de politie materiaal om een bom te maken. Het duo was onderweg naar Frankrijk en had plannen om er een aanslag te plegen.

Tijdens het WK voetbal in Rusland heeft Brazilië Mexico verslagen met 2-0. Slik. Want als de Rode Duivels het vanavond halen van Japan, staan ook zij oog in oog met de topfavoriet in de kwartfinale op vrijdag.

Mirakel in Thailand: 12 vermiste voetballertjes werden na maar liefst negen dagen levend teruggevonden in een grot.

De migratiekwestie zorgt meer dan ooit voor verdeeldheid in Duitsland: bondskanselier Merkel (CDU) en haar Binnenlandminister Seehoffer (CSU) raken het maar niet eens over het asielbeleid en dat leidt tot politieke chaos.

Ook in ons land laaien de gemoederen hoog op. Na de dood van Mawda, de peuter die door een politiekogel werd geraakt, heeft premier Michel haar ouders ontvangen voor een gesprek. Een fout signaal volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Het Rijksinstituut voor Ziekte- en ­Invaliditeitsverzekering (Riziv) komt met verontrustende cijfers: het aantal langdurig zieke vrouwen stijgt dubbel zo snel als mannen, en dat heeft veel te maken met mentale problemen.

De Internationale Wielerunie legt Chris Froome dan toch geen sanctie op in de salbutamolaffaire. De 33-jarige wielrenner krijgt dus geen straf en kan binnenkort een gooi doen naar een vijfde overwinning in de Tour de France.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer