Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Philip Seymour Hoffman in 'A Most Wanted Man'.Beeld rv

De Rode Duivels spelen vanavond hun achtste finale tegen Japan, te zien vanaf 19.25 uur op Eén. Geen voetbalfan? Geen nood. Het is vanavond niet al voetbal wat de klok slaat op tv.

A Most Wanted Man

Deze snedige thriller uit 2014 is van de hand van de Nederlandse regisseur en fotograaf Anton Corbijn, die ervoor koos om de gelijknamige bestseller van John le Carré te verfilmen. Corbijn kiest voor de realistische, zakelijke en zelfs kille aanpak en deed voor de hoofdrol een beroep op wijlen Philip Seymour Hoffman, die voor een laatste keer nog eens laat zien wat voor een fenomenale acteur hij was.

Om 20.50 uur op CAZ

Belpop classics

Belpop blikt vanavond terug naar 1975, toen Hedwig Meyer op het Chiro-terrein van Werchter het Rock & Blues Festival organiseerde. Later ontmoette hij Herman Schueremans en vond de eerste editie van Torhout/Werchter plaats. De rest hoeven we u niet te vertellen.

Om 22.15 uur op Canvas

O.J.: Made in America

Een terugblik op de rechtszaak tegen de voormalige American footballspeler en acteur O.J. Simpson, een van de meest controversiële strafprocessen uit de Amerikaanse geschiedenis. De 'misdaad van de eeuw' begint in de nacht dat Nicole Brown Simpson en Ronald Goldman worden vermoord. Maar om te begrijpen wat er die nacht is gebeurd, moet men verder terug in de tijd.

O.J. Simpson.Beeld rv

Om 23.10 uur op Canvas

Hairspray

Baltimore, 1962. De tiener Tracy Turnblad kampt met overgewicht, maar dat belemmert haar niet om te dansen als de beste. Na school kijkt ze altijd gepassioneerd naar de Corny Collins dansshow op tv. Wanneer een van de sterren de show verlaat, wordt er een oproep gelanceerd voor een nieuwe danseres. Tracy wordt uitgekozen, maar niet iedereen is daar blij mee. Een bijna onherkenbare John Travolta als moeder, Michelle Pfeiffer en Christopher Walken zetten hun beste beentje voor in deze hilarische feelgoodmovie.

Om 20.25 uur op NPO3