Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Reglement dat hoofddoek toelaat in Gentse stadsscholen ingetrokken na felle kritiek Open Vld

BinnenlandGentse stadsscholen zullen dan toch niet vanaf 1 september de hoofddoek in regel toestaan. Het nieuwe reglement dat scholen zou verplichten om het religieuze symbool toe te laten, tenzij ze een verbod kunnen argumenteren, wordt ingetrokken na felle kritiek van meerderheidspartij Open Vld. Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) betreurt het "gepolariseerde klimaat" rond de kwestie.

62 reacties

  • Mario Knapen

    6 jaar geleden
    Wat Peter Frederix zegt klopt helemaal. Er is geen enkele reden om hier een hoofddoek te dragen. Trouwens er staat nergens in de Koran dat moslims een hoofddoek moeten dragen. Dus zeker hier niet toelaten.
  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Het snel intrekken getuigt van een onbezonnen en ondoordachte besluitvaardigheid. Dergelijke beslissingen speelt in de kaart van rechts, maar dat wist ze snel. dit zijn onze beleidsmakers ten voeten uit.
  • Henri Louis

    6 jaar geleden
    Mieke voor de hoofddoeken op school....??? Amai!! Veel geluk aan de Gentse CD&V voor de komende verkiezingen. Maar wel zonder mij!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Elvis Fofana, het waren nonnekes en geen kinderen van 10 jaar. Trouwens die dragen al zeker veertig jaar geen kap meer en zelfs de oude nonnen pasten zich aan en gingen door het leven zonder kap en nonnen kledij werd vervangen door lekenkledij. Islam wordt gedomineerd door mannen die bepalen hoe vrouwen zich kleden met de steun van enkele narcistische vrouwen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Linkse partijen zijn achterbakse opportunisten. De moslimgemeenschap zal hier alsmaar toenemen en zij offeren graag onze cultuur op om zo veel mogelijk de gelijke te zijn met hun inheemse tradities. sp.aGroencD&v, het einde van ónze Vlaamse 'beschaving' ?