Bart De Wever
Volledig scherm
Bart De Wever

De Wever krijgt kritiek binnen eigen partij na uitspraken Mawda: "N-VA mag niet gevoelloos overkomen"

Vanuit de N-VA zelf is er ook kritiek gekomen op de uitspraken van voorzitter Bart De Wever over het overleden Koerdische meisje Mawda. “Ik had dit niet gedaan”, zegt Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA). Dat staat in het verslag van het partijbestuur van eind mei, dat gelekt werd aan VTM NIEUWS. "De partij mag niet gevoelloos overkomen”, zegt Kamerfractieleider Peter De Roover (N-VA).

133 reacties

  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    De nota is een intern document volgens De Wever. Die nota wordt gelekt naar de media. Hier volgt een knap staaltje N(V)-Blablabla logica : 'Dat lekken is niet echt lekken.'. Ja Chris,hier is het ook warm. De dag dat u De Wever ongelijk geeft.....ach laat maar.Die dag zal nooit komen.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Dat lekken is niet echt lekken. Bart De Wever had reeds eerder gezegd dat hij de ouders ook verantwoordelijk vond en daar van sommigen kritiek voor gekregen. Zie hier een artikel van 25 mei. Dit wordt nu opgeblazen en opnieuw in de media gebracht. Wie beslist er om dit te doen? Wie stuurt de media? Het doel is duidelijk. De emodenkers beïnvloeden. Voor de rest blijf ik er bij dat De Wever gelijk heeft.
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Zelfs binnen eigen rangen worden partijgenoten die harde rechtse lijn en de onbetamelijke uitspraken en het voortdurend polariseren beu. En nog niet van de minsten. Zelfs toplui van de N-VA geven in de wandelgangen toe dat Theo Francken eigenlijk maar een rol speelt als harde ballenkraker en schrik van de asielzoekers. Vooral voor Theo Francken hebben ze term populist uitgevonden. Als nu de bevolking dat ook eens door had.
  • Ricci Latte

    6 jaar geleden
    Dat ga ik ook doen Robert Van Damme. Ze hebben, nog steeds, niet door hoeveel rechtgeaarde Belgen dat vreemdelingengedoe spuug- en spuugzat zijn. Let wel, wat gebeurd is is erg maar wie is de verantwoordelijke als je als ouders keer op keer de opgelegde sancties aan je laars lapt. En NV-A zal nooit enig gevoel hebben met zijn onderdanen, dat staat ook als een paal boven water.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    guido Bervoets zegt: ' De kiezers van de N-VA zijn te divers om één strakke harteloze rechtse lijn te volgen.' – Beter: de kiezers van N-VA zijn te divers om één lijn te volgen, precies dat is de dood van N-VA. Een mengelmoes van belgicisten, Vlaams nationalisten, pro VB’ers en anti VB'ers, armoedzaaiers en mensen die een kapitaal te verdedigen hebben, mensen die het harder willen spelen en mensen die het zachter willen, zo’n mengelmoes is gedoemd te schiften (kabbelen) .