Vrouwen krijgen in België gemiddeld 1,7 kinderen. Volgens de rekenwonders van de Gezinsbond kost elk kind gemiddeld minstens 492,15 euro per maand.
Volledig scherm
Vrouwen krijgen in België gemiddeld 1,7 kinderen. Volgens de rekenwonders van de Gezinsbond kost elk kind gemiddeld minstens 492,15 euro per maand. © Getty Images/iStockphoto

Zoveel kost het grootbrengen van een kind minimaal

Een kind kost gemiddeld minstens 492,15 euro per maand in ons land. Hoeveel geef jij uit aan je kinderen? Wat is jouw gezinssamenstelling, en ben je gelukkig? Dag Allemaal en Infino zijn benieuwd hoe ouders van tegenwoordig leven, werken en genieten. Ook jouw stem horen we graag!

19 reacties

  • Danielle Roggeman

    6 jaar geleden
    Heb nog nooit grotere onzin gelezen! Een kind kost gemiddeld € 492 per maand excl. Onderwijs en opvang! Met zo een bedragen kan ik best geloven dat steeds meer mensen met kinderen in armoede leven! Zou graag die berekening eens zien! Heb zelf een tweeling maar aan dat bedrag kom ik niet en onze kinderen komen niks te kort!
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Mijn mening is dat ieder huis zijn kinderen groot brengt zoals ze kunnen, leef naargelang het inkomen.
  • Frans Dedokker

    6 jaar geleden
    Kindergeld gewoon afschaffen!
  • Ghislaine Knaepen

    6 jaar geleden
    Kinderen is tot einde middelbaar onderwijs, daarna is het hun mede-verantwoordelijkeid en met HUN BIJDRAGE door een studentenjob, flexyjob, deeltijds werk, ... = eigen motivatie !! De maatschappij pampert de jongeren teveel en telsng !!!
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Hoeveel een kind per maand kost ? Dat hangt af van het consumptiegedrag van de ouders. De kinderen nemen dat namelijk over.