Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Belgische jobmotor draait alsmaar sneller

De jobmotor van de Belgische bedrijven draait op het hoogste toerental in jaren. In het eerste kwartaal van dit jaar telde ons land een recordaantal van 2,31 miljoen voltijdse banen in de privésector. Dat zijn er 47.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, goed voor de sterkste toename in een eerste kwartaal sinds 2011. Samen met de gecreëerde jobs bij de overheid gaat het over 52.000 nieuwe fulltime jobs, blijkt uit cijfers van de Rijksdienst van Sociale Zekerheid (RSZ) waarover De Tijd dinsdag bericht.

21 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Hier is den dop veel te hoog Gerry Cle halveren en afschaffen na max 5 jaar ze zullen wel gaan werken.Tegen goed nieuw is geen enkele linkse correcte Gino Denil duizenden bedrijven buiten pesten doe ze veel liever.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    En hoe verklaart Maggie De Block dat er in alle andere EU landen, zelfs zonder taxshift, een grotere job toename is dan in België? Ik geloof dat ze haar dromen voor waar aanneemt.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    In Nederland heeft iets meer dan de helft van de werknemers een parttime baan: 26,8 % van de mannen en 76,6 % van de vrouwen. In de EU is dat gemiddeld maar 1 op de 5 werknemers. Dat verklaart die activiteitsgraad van 80%. Een vergelijking zonder dat gegeven in te calculeren is dus volledig foutief en misleidend. Ook Duitsland kent door zijn laag betaalde flexjobs in verhouding meer deeltijdse werknemers.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    Trump heeft in 1 ding wel gelijk ..er bestaat wel degelijk veel fake nieuws ...
  • Jan Van Windekens

    6 jaar geleden
    Werkloosheidsuitkering in de tijd afbouwen, simulanten uit de ziekteverzekering halen, immigratie aanpakken, fraude bestrijden (baar geld afschaffen...), overconsumptie in de geneeskunde opsporen en bestraffen en de subsidiëring van alles en nog wat terugschroeven. Wedden dat de belastingen omlaag kunnen en dat er een overschot op de begroting zal zijn?