Van Eenoo in het 'DoCoLab' in Zwijnaarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Eenoo in het 'DoCoLab' in Zwijnaarde. © Florian Van Eenoo photonews

Dopingprobleem steeds kleiner sinds 'Festina-Tour', vindt vorser Peter Van Eenoo: "Alleen nog gerommel in de marge"

WielrennenChris Froome is vrijgesproken. En waar staat het wielrennen nu, twintig jaar na de Tour de Merde van 1998? Kijken we de komende drie weken naar een clean peloton? Dopingvorser Peter Van Eenoo gelooft van wel. "Als er nog een keer een epozaak komt, gaat het vaak over natuurlijke varianten in heel kleine doses."

3 reacties

  • eric maier

    6 jaar geleden
    goede analyse, echter werd er in de jaren 90 veel meer met puffers in het rond gestrooid dan de laatste jaren het geval is Dankzij de controles en meer wetenschappelijk bewijs dat het bij mensen zonder (inspanning)astma geen verschil maakt, is het misbruik van puffers sterk afgenomen.
  • T.G.E.J. Smits

    6 jaar geleden
    Ik denk dat er teveel attesten zijn en dat diverse middelen nu beter gedoseerd kunnen worden gegeven( zoals mini epo) die bij controles niet meer zijn op te sporen.
  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    Nog zo eentje die denkt dat hij slimmer is dan de grote ploegen met eigen artsen en specialisten die er alles aan doen om hun renners zo goed mogelijk te laten presteren.Hij moet zich geen illusies maken ze lopen jaren voor op hem en zijn er niet vies van om experimentele middelen te gebruiken waar nog geen enkele test voor is.Er wordt zelfs gesproken over genetische manipulatie wat uiteraard niet opspoorbaar is!!.