De Britse premier Theresa May.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May. © AFP

Alweer een cruciale brexit-week: Britse premier Theresa May vecht nog altijd voor haar politiek overleven, Britse bedrijven verliezen geduld

Het wordt bijna niet meer bij te houden. Ook al is de zomervakantie ingezet, deze week wordt opnieuw cruciaal voor de Britse premier Theresa May. Vandaag ontmoet ze haar Nederlandse collega Mark Rutte, later spreekt ze nog met Duits bondskanselier Angela Merkel. Dat alles in aanloop naar de 'vakantievergadering' van vrijdag waar May hoopt haar regering eindelijk op één lijn te krijgen over de toekomstige handelsrelatie met de EU. De bedrijven in Groot-Brittannië zijn het ondertussen beu dat er geen vooruitgang wordt geboekt.

14 reacties

  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Haha Hugo Van de Velde, ja, een schoon mens is het niet, en dan druk ik me nog zacht uit.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Dat May die job kreeg was gewoon omdat al de rest in zijn broek piste van de schrik voor zo'n 'hell of a job'. Ze doet dat heel goed. Vele naiëve mensen dachten dat dat hup in een twee drie in orde zou zijn. Neen, zoiets duurt jaren! Maar het gaat de goede richting uit. Ze wordt neergesabeld, ze wordt aangevallen, er worden haar deadlines opgelegd door mensen met de helft van haar competenties ... doe het maar eens. Uiteindelijk kan je niet iedereen tevreden stellen maar iedereen verwacht dat.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Haha, de Britten menen nog altijd dat ze onder dezelfde voorwaarden zullen kunnen handel drijven als voorheen.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Zet die May eens af zeg ! Ik wordt al ziek alleen van haar te moeten zien !
  • Ward Steyaert

    6 jaar geleden
    David Cameron...het verhaal van de elite opleidingen in de UK die zodanig goed zijn dat alle banden met het normale bestaan van Jan modaal verloren gaan. Met desastreuze gevolgen van dien voor UK en helaas zullen wij het ook voelen. Kapitalisme op zijn top maar toch flop.