Mourinho opent met zege bij United, Chelsea verliest eerste match onder Conte

Manchester United heeft zaterdag bij het debuut van coach José Mourinho een 0-2 overwinning geboekt in een vriendschappelijke wedstrijd op het veld van de Engelse tweedeklasser Wigan Athletic. Chelsea incasseerde bij het Oostenrijkse Rapid Wenen een 2-0 nederlaag.

Will Keane en de Braziliaanse Belg Andreas Pereira maakten het verschil na de rust. Mourinho voerde maar liefst elf vervangingen door. Adnan Januzaj kwam bij het begin van de tweede helft tussen de lijnen. Rode Duivel Marouane Fellaini geniet na het EK in Frankrijk nog van zijn verlof.

Chelsea-trainer Antonio Conte kende tegen de Oostenrijkse vicekampioen een debuut in mineur. Joelinton en Tomi Correa dienden de Londense club een 2-0 nederlaag toe. De Italiaanse T1, die met Italië in de kwartfinales van het EK strandde, kon nog niet rekenen op Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi. De Rode Duivels spoelen hun EK-kater door op vakantie.