DISCUSSIE. Geeft u Jan Peumans gelijk wanneer hij zegt dat de communicatie bij N-VA te hard is geworden?

Jan Peumans heeft gesproken en dat durft al wel eens voor deining te zorgen. In een weekendinterview in Het Belang van Limburg neemt de Kamervoorzitter geen blad voor de mond. Peumans is het niet eens met de richting die de N-VA uit gaat en laat dat ook onomfloerst blijken, tot ergernis van kopstukken als Bart De Wever en Jan Jambon.

joro

Jan Peumans voelt zich er duidelijk niet goed bij dat de N-VA, van oudsher een Vlaams-nationalistische partij, stilaan meer de kaart van de anti-migratie begint te trekken. Theo Francken is zowat de verpersoonlijking van die nieuwe marsrichting binnen de partij en de staatssecretaris voor Asiel en Migratie wordt dan ook niet gespaard door de Riemstenaar. “Steeds meer mensen ergeren zich aan het woordgebruik van Theo Francken en anderen. Dat is volgens mij een van de verklaringen voor de terugval in de peilingen”, was een van de boude stellingen van Peumans in het bewuste interview.

LEES OOK: (+) Jan Peumans: “Theo Francken is niet de geknipte man om de N-VA te leiden”

Eerder ging Peumans al in tegen zijn eigen voorzitter, Bart De Wever, nadat die had geïnsinueerd dat de ouders van kleuter Mawda mee schuld hadden aan de dood van het meisje.

“Ik zie dat de oude Volksuniërs zich in toenemende mate ergeren aan het woordgebruik. Ik hoor dat ook in mijn eigen omgeving”, zegt Peumans in het weekendinterview. “Volgens mij is dat een van de verklaringen voor de terugval van onze partij in de peilingen. Dat mensen zeggen: dat woordgebruik is niet ons woordgebruik. En het mijne is het ook niet. In de politiek wordt heel hard geroepen, maar we spreken wel nog altijd over mensen.”

LEES OOK: (+) Conflict binnen de N-VA: door de barstjes wordt de interne keuken zichtbaar

Bent u het eens met de stelling van Jan Peumans dat het woordgebruik en de communicatie van sommige N-VA’ers te hard is geworden en te veel inspeelt op het ongenoegen en de angst bij de burgers?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER