.
Volledig scherm
. © iStock

Irak eist terugkeer van kinderen van buitenlandse jihadisten naar herkomstlanden

BuitenlandIrak heeft vandaag geëist dat honderden kinderen van buitenlandse jihadisten die op Iraaks grondgebied worden vastgehouden, naar hun land van herkomst terugkeren, zo heeft de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.

9 reacties

  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Wie gaat er voor die kinderen als ze hier komen? De wachtlijst van kinderen die speciale aandacht nodig hebben is nu al zo lang. Voor pleegzorg zijn er mensen tekort. Dat belooft voor de toekomst. Je kan humaan zijn, maar realisme is ook noodzakelijk en bescherming van alle onschuldige mensen die hier wonen.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Die kinderen hebben daar nooit om gevraagd. Er zijn Belgische kinderen bij in die gevangenissen. Ik heb een humanistische overtuiging en bijgevolg wil ,kan, mag, ik die kinderen niet veroordelen om hun onschuld. Wij moeten ze terughalen.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Zeer moeilijke evenwichtsoefening want er zijn kinderen jonger dan negen jaar mee gemoeid. Die horen niet thuis in een gevangenis. Vanaf negen jaar wordt het heel, heel moeilijk. De ondergane indoctrinatie speelt een rol waar de ouders voor gekozen hebben.
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Daar laten opgroeien omdat dit hun leefwereld is.
  • jacques berben

    6 jaar geleden
    Het zijn kinderen, maar ze zijn allemaal besmet met het IS-virus. Zodus, ginder laten.