© *

Zo hou je grote kuis in de garage

Een garagevloer wordt vuil. Olie, remvloeistof, vuil van banden, ... laten allemaal hun sporen na. Het is verstandig om hem regelmatig schoon te maken zodat de vlekken niet te erg worden.

tib
  • Veeg de garagevloer helemaal schoon en zorg dat er geen rommel op de grond ligt.
  • Een betonnen garagevloer is heel robuust, maar kan slijten. Gebruik water en een natuurlijke zeep om hem schoon te maken. Zo’n vloer moet je vooral goed drogen. De kalk in het water kan een lelijke sluier nalaten die je niet kunt verwijderen met azijn of een kalkoplosser. Zet de poort dus wagenwijd open wanneer je poetst. Wrijf gepolierde betonnen vloeren sowieso regelmatig in met bijenwas of acrylwas zodat er een beschermlaag tegen vocht en vuil ontstaat.
  • Zit er een vetvlek op de betonnen vloer? Strooi er kattenbakvulling op en wrijf het een beetje in. Veeg de korrels bij elkaar en doe het nogmaals als de vlek nog niet verdwenen is. Giet eventueel wat cola op de vlek en schuur met een stijve borstel. Laat twintig minuten zitten en verwijder het dan met een dweil en warm water. Waspoeder zou ook helpen om vetvlekken te verwijderen. Strooi het op de vlek en laat het 45 minuten trekken. Giet dan een klein beetje kokend water op de vlek en maak er een pasta van. Schuur de plek met een stijve borstel tot de vlek verdwijnt. Spoel de vloer goed af.
  • Het is een goed idee om de vloer te beschermen door bijvoorbeeld grote stukken karton op de grond te leggen.

Meer schoonmaaktips vind je in De Grote Schoonmaak Bijbel, een uitgave van Lannoo en Het Poetsbureau.

Nog een vraag over schoonmaken? Kijk op www.poetsbureau.be/vraag-het-aan-Liesbeth

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer