Deze 75-jarige is nog steeds wereldkampioen reddend zwemmen

© rds

Ze leerde ontelbare Assenaren zwemmen en maakte van haar reddingsclub RCTAL een Belgische topper. En nu, op haar 75, werd ze voor de zoveelste keer wereldkampioen in het reddend zwemmen. “En zeggen dat ik pas op mijn 29ste leerde zwemmen.”

Rudy De Saedeleir

Cijfers moet je Therese niet vragen. De tel van haar aantal zwemtitels, zelfs wereldtitels, raakte ze al lang kwijt en haar uitpuilende trofeeënkamer is “verboden zone”.

Zopas haalde ze op de “World Championships Lifesaving 2016” in Eindhoven (zwembad) en Noordwijk (zeedisciplines) op haar 75 nog twee gouden medailles in het reddend zwemmen.

Begin jaren ‘70 ging Therese als redster aan de slag in het eerste gemeentelijke zwembad van Asse. Al gauw werd ze in de ruime regio dé toonaangevende lesgeefster om kinderen te leren zwemmen. Zelf deed ze onder meer 20 jaar aan lange afstands- en kanaalzwemmen.

Eigenlijk gaat er haast geen dag voorbij dat Therese niet in een of ander zwembad zit. De tientallen jaren in zwembaden maakten Therese hardhorig, maar conditioneel zit er nog geen sleet op haar. Binnen twee jaar is het WK reddend zwemmen in Adelaide, Australië en ook daar wil ze nog graag bijzijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen