Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Antwerps fandorp Rode Duivels krijgt er 10.000 plaatsen bij

Antwerps fandorp Rode Duivels krijgt er 10.000 plaatsen bij
Beeld Marc Schoetens

Het fandorp op de Scheldekaaien in Antwerpen is veel te krap. Daarom komt er een tweede groot scherm en verdubbelt de capaciteit tot 20.000 staanplaatsen.

Erbij zijn, is alles. Het Hyundai Fan Village, op de parking voor toeristenbussen aan de Scheldekaaien, liep maandagavond weer vol. En net zoals bij de vorige drie wedstrijden van de Belgen moesten de organisatoren het fandorp sluiten. Dat gebeurde op advies van brandweer en politie, die telkens vaststelden dat de maximimumcapaciteit van 10.000 fans bereikt was.

De hekken gingen dicht en teleurgestelde supporters moesten zich naar de terrassen van nabije cafés en restaurants reppen. Want ook het wandelterras, vanwaar men een goed zicht heeft op het scherm, was om veiligheidsredenen niet toegankelijk.

Met de verwachte grote toeloop voor de wedstrijd tegen Brazilië van vrijdag zijn de organisatoren en de stad overeengekomen een tweede reuzenscherm te plaatsen in de rug van het huidige exemplaar. Zo komen er 10.000 extra plaatsen bij.

Dat betekent dat er een tweede parkeerterrein sneuvelt. De politie laat weten dat er vanaf de nacht van woensdag op donderdag een vierhonderdtal parkeerplaatsen tijdelijk verdwijnen. Die maatregel geldt uiteraard maar zolang de Rode Duivels blijven winnen.