woensdag 4 juli 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Senna Miangue: Belgisch jeugd-international, maar onbekend in eigen land.

 Photo News

STandard

Vijf weetjes over Standard-aanwinst Senna Miangue

Polyglot van 1m95

Vaak gehoord: jonge spelers moeten niet te snel voor een buitenlandse topploeg kiezen. Senna Miangue (21) denkt daar anders over. De nieuwe linksback van Standard verruilde op zijn zestiende Beerschot voor Inter Milaan en heeft zich dat nooit beklaagd. “Je moet gewoon gaan voor het avontuur”, zegt hij. Miangue, voor twee seizoenen met aankoopoptie gehuurd van Cagliari, is dan wel Belgisch jeugdinternational, toch weten we in België niet veel over hem. Gelukkig is hij een vat vol anekdotes.

Hij spreekt vijf talen

“Nederlands, Engels, Frans, Italiaans en Portugees. Dat Portugees pikte ik op bij Inter. Ik deelde in de jeugd een kamer met een Portugees en een Braziliaan. Italiaans leer je vanzelf in Italië. Of ik niet te vroeg naar daar ben gegaan? Nee, je moet gaan voor het avontuur. Nooit geschoten is altijd mis. Spijt heb ik geen moment gehad. In Italië wordt echt individueel gewerkt op verdedigen. Als ik in België was gebleven, had ik nu niet op dit niveau gezeten.”

Hij koos voor MPH

“Ik had meerdere opties in Italië, Nederland en België. Je mag nooit zeggen welke clubs hé. (lacht) Mentaal was het beter om dichter bij huis terug te keren. Het is een plezier om bij een ploeg als Standard te komen en om met Michel Preud’homme te werken. Het is een naam die enorm aanspreekt. Uit ons gesprek bleek dat hij graag met me wilde werken. Je merkt op training ook dat hij een enorm voetbalbeest is.”

Je moet gaan voor het avontuur. Nooit geschoten is altijd mis Senna MIANGUE

Hij vervolledigt de Italiaanse clan

“Gillet, Vanheusden, Bastien, Mpoku, Cop… ze speelden allemaal in Italië. Cop zat zelfs bij me in Cagliari. Hartstikke gek, je kan er echt goed mee lachen. Met Bastien speel ik bij de beloften. Ik weet nog dat ik tijdens mijn onderhandelingen hem via Snapchat een foto van Sclessin stuurde. Zijn transfer speelde toen ook en hij vroeg me wat ik er deed. ‘Wel, ik hoop hier over enkele dagen te tekenen’, zei ik. Aan het einde van de week trainden we samen. Dan is er nog Zinho Vanheusden, mijn kleine broertje bij Inter. Hij is mijn kamergenoot op stage en ik woon tijdelijk bij hem in. Volgende week verhuis ik naar Hoeselt, waar ik een appartement heb gevonden.”

Hij is basketbalfreak

“De NBA hé. Het echte basketbal. Of ik daarom rugnummer 23 koos? Het was vrij en het is het nummer van Jordan. Mijn favoriete team? Ik volg LeBron James en ben nu dus voor de Lakers. Voor ik voetbal speelde, heb ik gebasketbald. Ik meet nu 1m95, maar ik ben niet altijd lang geweest. Op mijn veertiende kreeg ik plots een enorme groeischeut. Ik groeide 25 centimeter in acht maanden tijd. Ik kreeg problemen aan mijn knieën en aan mijn liezen. Mijn broertje – hij is vijftien en speelt voor Antwerp - heeft er nu ook last van.”

Hij analyseert beelden van tegenstanders

“Ik heb een account op WyScout. Daarmee bekijk ik voor een match altijd beelden van mijn directe tegenstanders. Het is nog anders dan de teamtactiek. Je kan losse beelden van aanvallers opzoeken en zo bestuderen wat hun favoriete acties zijn. In de jeugd deed ik hetzelfde met beelden van Marcelo, de beste linksback die er is.”

Hinder bij Cimirot - Dag drie van het oefenkamp van Standard maakte één slachtoffer. Gojko Cimirot moest in de voormiddagtraining afhaken met een dijblessure. Die zou niet te ernstig zijn. De Bosniër liet de fysieke training van de namiddag wel liggen. Ook Cavanda en Edmilson pasten met kleine kwaaltjes.(bfa)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws