Direct naar artikelinhoud
WK Voetbal

Diverse concerten uitgesteld of afgelast voor Rode Duivels

Op Rock Werchter zal de match van de Rode Duivels op grote schermen te zien zijn.Beeld EPA

Niet alleen Rock Werchter, maar ook de organisatoren van grote en kleine evenementen passen hun programma aan. Verschillende concerten zijn uitgesteld, vervroegd of afgelast.

en

Zo moet in Stekene Raymond van het Groenewoud, die er de Vlaamse feestdag zal opluisteren, wijken voor de Duivels. Hij mag pas 90 minuten later dan gepland het podium op. Dat geldt ook voor Guido Belcanto in Halle-Zoersel en voor 2 Fabiola in Berendrecht. In Tielt start Laura Tesoro dan weer anderhalf uur vroeger dan gepland.

In het Rivierenhof in Antwerpen wordt niets uitgesteld, maar schrappen ze gewoon het concert van Yevgueni, in samenspraak met de band. Hij komt volgend jaar terug. Ook in Kortrijk geen Begijnhofconcerten in de stadsschouwburg, want het lawaai van 4.000 fans in het WK-dorp op het Schouwburgplein zou tot binnen te horen zijn. Het concert wordt uitgesteld naar 27 september, tickets blijven geldig.

Het concert van Yevgueni in Antwerpen wordt geschrapt. Hij komt volgend jaar terug.Beeld rv

In Wetteren pakken ze het anders aan. Daar treedt Frank Vander linden wél op, maar wordt vooral op vrouwelijke bezoekers tussen de 20 en 50 gemikt. Ook Gent Jazz wijzigt niets aan het programma. "Jef Neve speelt vroeg genoeg, om 18.30 uur", zegt organisator Bertrand Flamang. "Paolo Conte treedt om 22.30 uur op. Hij is een man van leeftijd én Italiaan, ik vermoed dat hij niet staat te springen om op het voetbal te wachten."

In Kortrijk geen Begijnhofconcerten, want het lawaai van 4.000 fans in het WK-dorp zou tot binnen te horen zijn

Rock Werchter

Op Rock Werchter zullen Ben Howard en Franz Ferdinand het vrijdagavond wellicht met een kleiner publiek moeten stellen. De festivalorganisator brengt de WK-kwartfinale van de Duivels immers op grote schermen. Zowel aan de North West Walls als bij The Slope kan de match worden gevolgd. 

De optredens op de Main Stage, in The Barn en KluB C gaan gewoon door, het programma van The Slope wordt wél onderbroken. De optredens van Todiefor en Faces On TV worden met een dag uitgesteld. Wie op The Hive of The Hive Resort verblijft, kan ook daar de match Brazilië-België op groot scherm volgen.