© Jeffrey Gaens

© Jeffrey Gaens

thumbnail: null
thumbnail: null

76-jarige Roland Vansteenkiste viert feest met Genk-spelers

Roland Vansteenkiste beleefde donderdag de avond van zijn leven. Na de 3-1 overwinning van “zijn” Genk tegen Sassuolo mocht hij samen met de spelers voor Tribune Zuid een feestje bouwen. Zo belandde hij paginagroot in Het Belang van Limburg.

rco

“Met dank aan Thomas Buffel”, genoot Roland vrijdag nog na, terwijl hij in Genk-tenue putjes in het veld dichtte. “Onze kapitein zag dat ik de cornervlaggen aan het verzamelen was en nam mij mee. Ik moet zeggen, ik heb de voorbije nacht zalig geslapen. Fijn was dat.”

Roland telt 76 lentes. “Maar in mijn zetel gaan zitten? Niks van. Ik wil in beweging blijven. Daarom steek ik een handje toe bij de groendienst van de club. Ik onderhoud de grasmat. Ik doe dat al 28 jaar. Eerst bij Waterschei, daarna bij Genk.”

Afkomstig van Hoeselt, betrekt Roland tegenwoordig een serviceflat in het Prinsenpark in Genk. “Mijn vrouw is overleden. Dus moet ik zorgen dat ik iets te doen heb. Ik ben lid van supportersclub De Leweitmokers. en sla geen enkele match over. Ook naar het buitenland ga ik. Zo was ik in Chelsea en onlangs in Wenen.”

Als klap op de vuurpijl trapt Roland zelf ook nog tegen de bal. “Bij de wandelvoetbalploeg van Genk. Ik zei toch dat ik niet kan stilzitten.”

Aangeboden door onze partners