Direct naar artikelinhoud
Het weer

Lokale onweersbui mogelijk, maar tropische temperaturen blijven

Lokale onweersbui mogelijk, maar tropische temperaturen blijven
Beeld PHOTO NEWS

Het KMI waarschuwt woensdag voor onweersbuien, vooral in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant, in Brussel en alle Waalse provincies. Er is ook hagel mogelijk. 

Vooral in de zuidoostelijke helft van het land is er kans op onweersbuien, die in korte tijd veel neerslag kunnen produceren. Ook in het noordwesten is een lokaal onweer niet uitgesloten, maar het KMI verwacht de meeste activiteit in de gebieden ten zuiden van Samber en Maas.

In Limburg, Vlaams-Brabant, alle Waalse provincies en Brussel geldt code geel. Dat betekent dat er plaatselijk kans is op onweer. "Een lokaal onweer is niet zonder gevaar. Er is kans op intense regenval, hagelbuien en/of blikseminslagen die lokaal voor overlast kunnen zorgen", aldus het KMI. 

Het blijft vandaag warm met zonnige perioden en wolkenvelden die elkaar afwisselen. De maxima liggen rond 21 graden aan zee, tussen 22 en 25 graden in de Ardennen en tussen 26 en 29 graden elders. 

Vanavond en vannacht blijft het gedeeltelijk bewolkt maar neemt de kans op een geïsoleerde, onweerachtige bui af. Op vele plaatsen wordt het nevelig. De minima liggen tussen 12 en 17 graden, bij een zwakke noordelijke of veranderlijke wind.

Morgen is het zonnig. In de Ardennen is er nog kans op een onweersbui. Met een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het iets minder warm. De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee en op de Ardense hoogvlakten, en 27 graden in de Kempen.

Vrijdag wordt het vrij mooi met zon en wolkenvelden. Vooral over het oosten van het land is er nog kans op een laatste buitje. Aan zee is er volop zon. De temperaturen halen 21 tot 23 graden aan zee en in de Ardennen, en 24 tot 26 graden in de andere streken.

Tijdens het volgende weekend en begin volgende week wordt ons weer opnieuw beïnvloed door warme en droge noordoostelijke landlucht. We krijgen zonnig weer met maxima rond 28 graden, begin volgende week oplopend naar 30 graden.