Greenyard roept diepvriesgroenten terug wegens mogelijke besmetting in fabriek

Greenyard roept alle diepvriesgroenten die de voorbije twee jaar geproduceerd werden in zijn fabriek in Baja (Hongarije) terug, zo blijkt uit een mededeling op zijn website. De maatregel werd genomen in het kader van een mogelijke listeriabesmetting. Het is niet duidelijk of sommige van deze producten ook op de Belgische markt zijn terechtgekomen: bij Greenyard was woensdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

adm

Concreet gaat het om alle diepvriesgroenten die tussen 13 augustus 2016 en 20 juni 2018 in Baja werden geproduceerd. Het gaat onder meer om diepgevroren maïs, erwten, bonen, spinazie en zurkel. De terugroepactie ligt “in lijn met de beslissing van het Hongaarse agentschap voor voedselveiligheid”.

“Het initiatief om deze producten terug te roepen, betekent niet dat deze effectief besmet zijn, maar Greenyard engageert zich om een maximum aan voorzorgsmaatregelen te nemen. Voedselveiligheid is immers Greenyard’s hoogste prioriteit”, staat in het persbericht. Het type lisetriabesmetting kan gezondheidsrisico’s meebrengen indien de diepvriesgroenten niet op de juiste manier worden opgewarmd.

Greenyard heeft intussen de productie in Baja stopgezet en voert “een diepgaand onderzoek” van de productielijnen. Daarnaast worden ook klanten en andere voedselagentschappen op de hoogte gebracht van de terugroepactie.

Hoeveel de actie het bedrijf gaat kosten, is nog niet bekend. De omzet van Greenyard Frozen Hungary bedroeg het voorbije boekjaar 24 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen