Stakende cipiers aan de gevangenis van Brugge.
Volledig scherm
Stakende cipiers aan de gevangenis van Brugge. © Mathias Mariën

Lamentabele toestand voor kinderen in gevangenis Brugge: Kind en Gezin gaat kinderopvang ondersteunen

Kind en Gezin gaat in de gevangenis van Brugge, waar ook moeders met hun kinderen verblijven, de kinderopvang "zo maximaal mogelijk" ondervangen tijdens dagen waarop gestaakt wordt. Dat schrijft De Standaard woensdag en wordt door woordvoerster Leen Du Bois bevestigd aan Belga.

15 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    De stakers malen niet om een kinderleven meer of minder. Hun eigen zwaar beroep gaat voor op alle andere belangen.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    De "lamentabele toestand" van de kindjes is "veroorzaakt" door de "lamentabele mama's". De "mama's" genieten "hotel-faciliteiten" dankzij "onwettelijk gedrag". Gefinancieerd met "verplichte bijdragen" van de modale burger. Nu nog de "creche's" voor de kindjes. Actie van Kind en Gezin ! Wat verstaat die "club" onder "gezin" dan wel ? Ma Baker and kid's ?
  • Peggy Geerts

    6 jaar geleden
    Kinderen horen niet in de gevangenis bij hun moeder te worden opgesloten tot ze de leeftijd hebben van 3 jaar . Vrouwen verplicht de prikpil toedienen van de moment ze in de gevangenis terecht komen , zo worden geboortes in de gevangenis naar een minimum herleid . En àlle kinderen die nu nog mee opgesloten zitten , een overgangsperiode naar een pleeggezin voorzien en dan voorgoed gedaan met mama en kind in de gevangenissen . Beter voor àlle partijen !
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Kinderen mogen inderdaad niet het slachtoffer worden van de daden van hun ouders, maar die ouders zijn wel verantwoordelijk voor hun kinderen, maar hun slachtoffers hebben ook kinderen, en sommige van die misdadigers hebben de ouders van die kinderen vermoord en dan?
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Ik lig daar ook niet wakker van... en wees gerust dat soort mensen zullen nog veel kindjes maken want het hoge kindergeld loert om de deur...