Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Lidl en Carrefour halen wegwerpplastic uit de rekken: deze producten zijn er vanaf 2019 niet meer te koop

Lidl België gaat tegen eind 2019 stoppen met de verkoop van bepaalde plastic wegwerpartikelen. Het is een van de concrete maatregelen die de supermarktketen neemt na de aankondiging om tegen 2025 het gebruik van plastic met 20 procent terug te dringen. Dat maakt Lidl vandaag bekend. Ook Carrefour laat weten dat het bepaalde plastic wegwerpartikelen bant, en dat al vanaf het eerste kwartaal van 2019.

26 reacties

  • Georget PAPPENS GEORGET

    5 jaar geleden
    Bij Renmans geen plastiek zakken meer. Zakken uit papier reeds weken in gebruik...
  • Daniel Corstjens

    6 jaar geleden
    Oja,juist mijn oren gepoetst en naar de zee gewandeld om ze erin te gooien,en toen ik terug van de lidl kwam heb ik mijn aankopen in de koelkast gestoken en de plastiek zakjes ben ik in het kanaal gaan gooien! Denkt er nu iemand in die winkels dat wij zo leven? Dat ze eens eerst nasr hun eigen kijken wat een enorme afvalberg ze hebben als ze hun producten in de rekken leggen!!!!
  • Monique pauwels

    6 jaar geleden
    @Peggy Geerts oef! ik gebruikt al geen rietjes maar nu niemand ze nog gaat gebruiken is héél de plastiekberg uit de Aziatische en Afrikaanse landen ineens opgelost. Of zou het het beeld van die ene schildpad zijn geweest met het rietje dramatisch genoeg in haar neus dat nu rietjes worden geviseerd? én oorstokjes niet te vergeten: héél de plastiekberg bestaat uit rietjes en oorstokjes.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    En gaan ze ook de nutteloze plastiek rond al verpakte artikelen verminderen?
  • Guido Swerts

    6 jaar geleden
    De oceaan en riviervervuilers zijn niet wij (Europa) maar de armere Zuid-Amerikaanse,Afrikaanse en Aziatische landen...ook al bannen we het plastic hier volledig...er zal niets veranderen omdat ze er ginder niets aan doen en gewoon laten begaan..en het is niet enkel plastic zat ze dumpen...bijna al hun afval.