Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Spoorwegpersoneel gaat 48 uur lang staken van 10 tot 12 juli

NMBSDe Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel (OVS) heeft vandaag bevestigd dat het aangesloten spoorwegpersoneel effectief gaat staken van 3 uur 's nacht op 10 juli tot 3 uur 's nachts op 12 juli. Dat bevestigt HR-Rail, de personeelsdienst van de NMBS. Dat heeft de vakbond beslist nadat het geen akkoord bereikte met de directie in het dossier over de herwaardering van de treinbestuurders.

85 reacties

  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Men mag wel eens publiek maken hoeveel die harde werkers op en aan het spoor verdienen en welke voordelen allerhande hen in de schoot worden gegooid ,dan zouden sommigen hun mond nogal open vallen .In India hebben ze "kastes " en paria's ,treinbestuurders enz zijn geen paria's maar verwende kinderen .
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Mensen die beweren dat ze staken tegen deze regering hebben dan nog nooit met de trein gereden. Ik gebruik de trein al 34 jaar voor mijn werk en heb niet 1 jaar geweten dat ze niet staakten. Ze staakten dus tegen elke regering. Volgens mij spreken ze in he begin van het jaar af hoeveel keren ze gaan staken. Een reden zullen ze dan wel in de loop van het jaar wel vinden.
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    Privatiseren, het toverwoord !!! Schaf de helft van de treinen af en maak de tickets dubbel zo duur en dan eens zien wie er gaat roepen en tieren ... want DAT is wat men doet (lees eens over de situaties die er na een privatisering ontstaan of praat eens met de mensen die dit al meegemaakt hebben).
  • Eddy Michiels

    6 jaar geleden
    Beste Bene, ze weten eigenlijk niet meer waar ze voor staken bij de NMBS en als het daar dan toch zo slecht is, wie houdt ze tegen om in de privé te gaan werken. Ze moeten er dan wel bijnemen dat er daar niet wordt gestaakt om een muggescheet of als ze goed weer geven. Daar is het werken voor loon. Geef het in handen van de privé en die cinema zal niet lang meer duren van die luie vakbondsmensen.
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    Ach, klein tijdje geleden lag nederland ook plat door staking OV. Daar maakt men geen zo'n drama als hier. En de piloten van KLM/Air France ? En de piloten van Ryanair die volgende week staken? Er wordt overal gestaakt, niet alleen hier. En gelijk hebben de mensen die niet akkoord gaan wanneer contracten eenzijdig gewijzigd worden of afgebroken worden. De slavernij is al afgeschaft,laten we hem niet terugkeren!