Verschillende gebouwen werden de afgelopen nacht in de wijk Breil in brand gestoken.
Volledig scherm
Verschillende gebouwen werden de afgelopen nacht in de wijk Breil in brand gestoken. © AFP

Door politie gedode automobilist (22) in Nantes werd gezocht voor overvallen

De jonge automobilist (22) die gisteravond bij een controle probeerde weg te vluchten en door de Franse politie werd doodgeschoten in de stad Nantes, werd gezocht voor verschillende overvallen. In juni 2017  werd een aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd, maakte de plaatselijke procureur Pierre Sennès deze ochtend bekend. De afgelopen nacht zorgde het overlijden voor hevige rellen in de stad.

22 reacties

  • Denis Stock

    6 jaar geleden
    Franse jeugd is ook niet meer wat het is geweest. De problemen zijn gezocht, niet klagen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Inderdaad, hugo van de velde. En daarom sterven er in de VS jaarlijks ook tientallen agenten nadat ze neergeschoten werden. Hier is dat een zeldzaamheid. Breken er af en toe rellen uit waarbij een hele stadswijk in puin gelegd wordt. En worden de agenten meer beschouwd als een bezettende macht dan als ordehandhavers.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    prima werk!
  • Cyriel VanHulle

    6 jaar geleden
    Dat is tegenwoordig overal in de wereld, het crapuul mag alles doen. waarom wordt er niet strenger opgetreden? Al die herrie in de kiem smoren, en met voldoende geweld, ze zullen het (met de tijd) wel afleren.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Als de politie iemand wil controleren en die vlucht, mogen ze er op schieten; Dat doen ze in Amerika altijd, en terecht !