Regering breidt dienstverlening mypension.be uit

© Photo News

Behalve hun vroegst mogelijke pensioendatum en hun wettelijke pensioendatum, zullen werknemers, ambtenaren en zelfstandigen op de website mypension.be voortaan ook een datum van voorkeur kunnen ingeven om hun pensioenbedrag te berekenen. Dat maken minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine en minister van Zelfstandigen Denis Ducarme woensdag bekend.

Bovenop de nieuwe simulatiemogelijkheden worden in mypension.be ook de recente wettelijke pensioenwijzigingen geïntegreerd.

Iedereen zal op mypension.be voortaan het moment kunnen kiezen waarop hij of zij stopt met werken en weten welke invloed dit zal hebben op het pensioenbedrag. “Een beter begrip van het algemeen systeem geeft aan iedereen de mogelijkheid om met kennis van zaken zijn individuele loopbaan te organiseren onder de beste voorwaarden”, schetst Bacquelaine.

Ducarme stelt vast dat zelfstandigen niet altijd goed op de hoogte waren van hun rechten. “De verdere ontwikkeling van mypension.be met de mogelijkheid om het pensioenbedrag te simuleren aan de hand van de gewenste ingangsdatum biedt de zelfstandige een beter inzicht in zijn pensioenrechten zodat hij altijd een geïnformeerde keuze kan maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen