Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gevangenisbonden doen voorstel aan minister Geens: "Het is simpel"

De vakbondsafgevaardigden van ACV en ACOD hebben een voorstel overgemaakt aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om tot een oplossing te komen in het debat over minimale dienstverlening in de gevangenissen. Als Geens het voorstel in overweging wil nemen, zullen de stakingen in de gevangenissen tijdelijk opgeschort worden. 

7 reacties

  • Louis Benasque

    6 jaar geleden
    Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië laten hun gevangenissen uitbaten door privé-bedrijven, die moeten winst maken en dat doen ze door de gevangenen voor omzeggens niets in te schakelen in hun productieproces. Gedwongen arbeid heet dat. Mooi toch ?
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Minimale dienstverlening is een vorm van 'alternerend staken'. Vandaag staak ik, morgen jij. Maar de bonden hebben hun twijfel of 'jij' wil staken...
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De bonden proberen hun hebzucht te maskeren door zogezegd de belangen van de gedetineerden te verdedigen.
  • Herwig Bijlooos

    6 jaar geleden
    Mijn schoonmoeder zit in een rusthuis en kan niet meer alleen stappen. Daar worden ze een maal per week in bad gestopt. Behalve natuurlijk als er iemand van de hulpverleners ziek is, verlof heeft ... dan is er geen bad-dag die week en/of weken... Waarom komen de vakbonden hier niet tegen in, deze mensen zijn toch ook altijd gesyndikeerd geweest?
  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    Blijkbaar slecht betaald, veel te hard werken, geen respect, geen verlofmogelijkeheid. Waarom nemen die cipiers geen ontslag ? Omdat ze teveel verdienen aan handeltjes met de gevangenen...........?