EPA
Volledig scherm
© EPA

Thaise voetballertjes wilden hun naam op rotswand schrijven als "initiatie"

De Thaise sjottertjes die vastzitten in het grottencomplex van Tham Luang Non, zijn naar binnen gegaan om een lokaal initiatieritueel uit te voeren. Dat zegt de Vlaamse duiker Ben Reymenants, die deelnam aan de reddingsoperatie. De kinderen moesten daarbij naar het einde van de tunnel waden, daar hun naam op de muur schrijven en weer zien buiten te geraken. Maar dat laatste lukte niet meer, omdat ze verrast werden door de zware regenval.

6 reacties

  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Verschil met de Westerse jeugd, hier wordt niet nutteloos gezeverd over psychische bijstand en dat soort kwakzalverij waar men hier blijkbaar niet zonder kan.
  • PHILIPPE PEERE

    6 jaar geleden
    ongepast !!!!!!!!!!
  • Freddie HEREMANS

    6 jaar geleden
    Op alle mogelijke Thaise tv-kanalen wordt de lof gezongen van de 'Thaise reddingswerkers die de jongeren hebben gelokaliseerd, gevonden. bereikt' . Alles wat de Thaise Overheid verkondigt moet echter met tonnen korrels zout worden genomen, dat is schering en inslag. Het waren buitenlandse duikersteams die de groep vonden en als eersten tot bij hen raakten. Thaise tv rept daar natuurlijk met geen woord over.
  • Piet Van Buggenhout

    6 jaar geleden
    De meeste initiatierituelen zijn een bijzonder geniepige vorm van onderdrukking, vernederingsdrang, subtiele mishandeling en pestgedrag. De schoften die kinderen daaraan blootstellen en een grot in sturen die ieder jaar rond deze tijd vol water loopt zouden gestraft moeten worden en voor de kosten opdraaien
  • jos hurkmans

    6 jaar geleden
    Welvarend en VEILIG Vlaanderen van het lichtend voorbeeld van Antwerpen