BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OPINIE: "Voer een papierlimiet in voor zorgverleners, leerkrachten en ondernemers"

Pure Kafka, steevast in de top-3 terug te vinden: de administratieve overlast is een ergernis van jewelste voor heel wat bedrijfsleiders. Voor sommigen is de papiermolen zelfs de grootste rem op ondernemen. Een rapport van het Planbureau - uit 2016 - stelt vast dat de administratieve last bedrijven in totaal 6 miljard euro kost. Tel dat bij de 9 miljard die de files aan de Belgische bedrijven kosten en je ziet waar de echte overheidsdruk op ondernemen zit. Voor kleinere kmo’s - die alle zuurstof kunnen gebruiken - werkt zoiets verstikkends.

19 reacties

  • Kurt Decloedt

    6 jaar geleden
    volledig akkoord mr Crombez, jammer dat de huidige regering blind is in hun idioterie. Er zal niets meer beslist worden in deze regering...laat staan rekening houden met argumenten van oppositie. (wanneer wel?) Best dat deze regering zich niet focust op deze problemen jij aanhaalt, ze hebben werk genoeg om de begroting op orde te krijgen, al zou deze volgens de grote leider uit Antwerpen al op orde moeten zijn deze legislatuur..
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Wie gelooft de socialisten nog ?
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Dat was het, John Crombez ? Nog een "papierslag" als laatste stuiptrekking ? Om "neringdoeners" tegemoet te treden ? Help die jongen, Vandelanotte !
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    papierlimiet? gaan we nu bakken melk bij de kat zetten? Papierlimiet? niet voor de sectoren die hij aanhaalt, daar moet zelfs papier bijkomen om er controle over te houden zonder ons te laten bestelen.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Gezegd door een socialist waarvan de vakbond om het minst redenen iedereen op roep tot staken en betogen.En nu gaat die socialist zeggen dat de administratie teveel werkdruk aangeeft.Of zouden de vakbonden door het veel staken en betogen te weinig tijd om hun administratie op orde te krijgen.