Het koppel dat een aanslag wou plegen in Villepinte, nabij Parijs, werd door de politie onderschept in Sint-Pieters-Woluwe.
Volledig scherm
Het koppel dat een aanslag wou plegen in Villepinte, nabij Parijs, werd door de politie onderschept in Sint-Pieters-Woluwe. © VTM Nieuws

Aanslag verijdeld bij Parijs: "België vraagt overlevering van in Frankrijk opgepakte verdachte"

België vraagt dat de persoon die in Frankrijk is opgepakt in het kader van het onderzoek naar de verijdelde bomaanslag door een Belgisch koppel, aan ons land zou worden overgedragen. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op basis van een gerechtelijke bron. Bij het federaal parket in Brussel was niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor een reactie.

7 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Ze hebben een diplomaat opgepakt. Een diplomaat kan toch niet opgepakt worden zolang hij onschendbaar is?
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Ze vragen overlevering van de verdachten in het buitenland zodat de wereldvreemde justie van Geens ze nadien traditiegewijs op vrije voeten kan stellen. Zo niet zullen ze hen moeten vrijlaten wegens fouten tijdens het onderzoek wat ook schering en inslag is bij onze kundige magistraten. En dan is men verbaast dat de Belg nog minder respect heeft voor rechters en magistraten dan voor politici en dat wil al iets zeggen.
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Waarom moet die aan België uitgeleverd worden het is voor 95%een Iraniër en slechts voor 5% Belg ?
  • Derek Beuckelaers

    6 jaar geleden
    Waarom zou je dat doen? Met een beetje pech voor ons wordt hij in Bxl "veroordeeld " of zijn er procedurefouten. In Frankrijk is er veel meer kans op effectieve bestraffing !
  • Erik eric@arb.be

    6 jaar geleden
    Hoeveel van die slapende cellen zijn er nog ? Wordt er onderzoek naar gedaan ?