Roken in het park, het wordt verboden in Parijs.
Volledig scherm
Roken in het park, het wordt verboden in Parijs. © thinkstock

Parijs verbiedt roken in parken

Nog voor het einde van het jaar wordt roken in de parken in Parijs verboden. De gemeenteraad in de Franse hoofdstad gaat de komende maanden in vier parken experimenteren met zo'n verbod. "De parken moeten met recht de groene longen van de stad worden."

25 reacties

  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    ik stoor me niet aan rokers, heb zelf 28 jaar gerookt, ben er nu 13 jaar vanaf; binnen zitten als ik buiten wil eten is geen optie, dan neem ik dat vleugje rook er maar bij; als ik echter in een ruimte kom waar gerookt wordt heb ik geen lucht meer.... dan is het van : ha een ex-roker, moet meteen kritiek geven ! de staat vult zijn zakken ermee, als iedereen stopt met roken dan zit ons land financieel aan de grond, ze zijn zo hypocriet als de pest !
  • Kathleen Verstraelen

    6 jaar geleden
    Ik rij met een (niet elektrische) fiets ik drink en rook niet en muggeziften op een ander die het wel doet doe ik ook niet
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    In sommige steden moet je een sigaret opsteken om wat minder vervuilde lucht binnen te krijgen. De enige goede maatregel is trouwens tabak verbieden. Het is een hard drug die maar één ding doet. Schade toebrengen aan je eigen en andermans gezondheid. Terwijl een glas bier of wijn, met mate, nog een rol speelt in het bevorderen van sociale contacten tussen de mensen.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Binnenkort Magdalena Verschaeren! We kijken wat een ander doet en voeren dat ook in. Met alle tegenkantingen van de oppositie, mensenrechten, enz. En dan wordt het waarschijnlijk nog een maat van niks.
  • patrick smedts

    6 jaar geleden
    goed zo. nu hier ook aub. die stank overal is niet te harden. aan de bushale, op terras, op het strand,...