Het privacybeleid van een resem grote internetbedrijven, zoals Google, Facebook, Amazon en Apple, lijkt ruim een maand na de inwerkingtreding niet helemaal te beantwoorden aan de Europese privacyverordening.
Volledig scherm
Het privacybeleid van een resem grote internetbedrijven, zoals Google, Facebook, Amazon en Apple, lijkt ruim een maand na de inwerkingtreding niet helemaal te beantwoorden aan de Europese privacyverordening. © AFP

"Grote internetbedrijven leven Europese privacyverordening niet na"

Het privacybeleid van een resem grote internetbedrijven, zoals Google, Facebook, Amazon en Apple, lijkt ruim een maand na de inwerkingtreding niet helemaal te beantwoorden aan de Europese privacyverordening. Dat concluderen de Europese consumentenorganisatie BEUC en de European University Institute (EUI) in Firenze na een onderzoek. "Dit is erg onrustwekkend", zegt de Belgische directeur-generaal van BEUC Monique Goyens.

10 reacties

  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    het vlotte van deze media is er uit alleen nog problemen , onze privacy is ons probleem en wij moeten voorzichtig zijn niet de overheid
  • William Beausoleil

    6 jaar geleden
    Gelijk hebben ze. Privacy is gemaakt voor mensen die iets te verbergen hebben en rijk zijn.
  • Jos Vanhoedenaghe

    6 jaar geleden
    Typisch, wetten maken om hun dagen te vullen, ze stemmen en ze niet laten respecteren dat is de EU.
  • Jan Standaert

    6 jaar geleden
    Wat had je gedacht?
  • Marc Cools

    6 jaar geleden
    De GDPR voorziet boetes tot 4% van de omzet of 20.000.000 €. Ook voor de kleine zelfstandige die zijn klantengegevens niet correct bijhoud! Je bent gemakkelijk een volle week zoet om te begrijpen wat er allemaal in de GDPR staat, laat staan het toe te passen. Ik ben voor een goede privacy regeling maar niet voor de Grote Domme Privacy Regeling.