Vooral bij de jongvolwassenen tussen 20 en 34 jaar (54,5 procent) en bij de 35- tot 50-jarigen (53 procent) is eenzaamheid een probleem.
Volledig scherm
Vooral bij de jongvolwassenen tussen 20 en 34 jaar (54,5 procent) en bij de 35- tot 50-jarigen (53 procent) is eenzaamheid een probleem. © Thinkstock

Grootschalig onderzoek concludeert: "Bijna de helft van de Belgen voelt zich eenzaam"

Bijna de helft (46 procent) van de Belgen voelt zich eenzaam. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Nationaal Geluksonderzoek van levensverzekeraar NN en universiteit UGent over de impact van sociale relaties op ons bruto nationaal geluk. 

44 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Juist David Mac Intosh, zeer juist.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Ga naar de dokter waar vroeger nog eens een gesprek gevoerd werd tijdens het wachten, nu krijg je zelfs geen goedendag meer want ze zitten allen met hun smartphone bezig.
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Elkaar verklikken , ikke eerst , Vlaanderen voor ons , die andere is een profiteur enz... zo voelen we ons eenzaam en uitgebuit . Met dank aan onze regeringen ...
  • Catt Chris

    6 jaar geleden
    Het probleem ligt zeker bij de dames, wij mannen werken ons kapot, ook al zijn we beleefd vriendelijk of gescheiden, rij je niet met een dure auto of eigen woonst, bekijken de dames ons snel niet meer. Ik merk het in mijn eigen vriendenkring een massa jongens eenzaam en vrijgezel net zoals ik, als je werkt en dak boven je hoofd hebt en goede kerel bent, wat wil het vrouwelijk geslacht dan nog...Wright geld.
  • peter colson

    6 jaar geleden
    "investeer in sociale en culturele activiteiten waar mensen kunnen samen komen " Hahaha, dat gaat helpen jong. Er zijn er genoeg die in meerdere organisaties en clubs actief zijn. Ze zijn amper thuis, maar ze voelen zich wel altijd eenzaam. Alle dagen met 10tallen mensen in contact om zich te amuseren, en toch eenzaam?