REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Race tegen water en klok: honderden pompen ingezet om voetballertjes Thaise grot te laten 'uitwandelen' zonder gebruik van duikuitrusting

De Thaise reddingwerkers proberen zo snel mogelijk zo veel mogelijk water uit het grottencomplex te pompen waar de twaalf tienervoetballers en hun coach sinds 23 juni vastzitten. In de hoop dat ze gewoon naar buiten kunnen 'wandelen' en zich dus toch niet al zwemmend met een duikuitrusting een weg naar de ingang moeten wurmen. Hoe dan ook is het een stresserende race tegen de tijd en tegen het water, want er komt meer regen aan. Maar inmiddels ook tegen zuurstoftekort, zegt Ben Reymenants, de Vlaamse duiker die betrokken is bij de reddingsoperatie, aan VTM Nieuws.

79 reacties

  • Patricia De Beule

    6 jaar geleden
    We blijven duimen op een goede afloop. Chapeau voor de reddingswerkers.
  • Loesje Vranken

    6 jaar geleden
    Als er 13 sterke mannen, voorbeeld body bulders elk één persoon rond hun rug binden in met een sterk laken plus spanriem. Benen rond hun middel en armen rond de redder zijn nek. Dan moeten die totaal verzwakte kinderen en coach toch niet stappen. Bovendien zullen ze niet bang zijn maar een veilig gevoel hebben. En die flexibele buizen vind ik ook een goed idee.
  • marc vandecauter

    6 jaar geleden
    Ik heb begrepen dat er delen onder water staan en delen niet kan men bv geen flexibele buizen met een doorsnede van een meter leggen tussen de droog staande delen.Ik denk dat zo een buis vlugger leeg te pompen is dan die onder water staande galerijen .Door zo een buis moeten die kinderen toch kunnen door kruipen.
  • Rik Hofman

    6 jaar geleden
    Je vraagt je af hoe ze daar geraakt zijn! Als ze moeten rotsklimmen om eruit te raken, dus ook om er in te raken.
  • Maaike Boonstra

    6 jaar geleden
    Waarom wordt er geen flexibele buis geplaatst waardoor ze door heen kunnen kruipen die wordt eventueel ondersteund door duikers ze kunnen het water uit de buis pompen zo dat ze er door kunnen kruipen..... Meld deze oplossing even door......idee van mijn man.