Italiaanse Wikipedia-pagina.
Volledig scherm
Italiaanse Wikipedia-pagina. © Wikipedia

Wikipedia in 7 talen offline uit protest tegen Europese internetwetgeving

De toegang tot Wikipedia is in minstens zeven regio's geblokkeerd: Spanje, Italië, Polen, Portugal, Catalonië, Baskenland en Estland. De gemeenschappen achter de online encyclopedie haalden de pagina’s offline uit protest tegen de Europese hervorming van het online auteursrecht, die een “bedreiging voor het fundamentele recht om vrij informatie te delen” genoemd wordt. Vandaag houdt het Europees parlement een stemming over het wetsvoorstel.

7 reacties

  • Eddy Bryon

    6 jaar geleden
    Schaf a.u.b. de Europese Unie af . Het is een geldverslindend tot niets dienend en geen machthebbend log vehikel !!!!
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Als dit erdoor komt dan is het het einde van het internet zoals we dat nu kennen; De meeste dingen worden als hobby gemaakt voor plezier zonder winstbejag. Europese commissie heeft geen flauw idee hoe de nieuwe generatie het internet gebruikt, overbodige instelling.
  • Mark Desiron

    6 jaar geleden
    deze zouden moeten betaald worden om deze links op hun site te zetten nu geven ze gratis reclame
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Dan hebben wij toch al goed geschoord, nu is er al 0,3% waarheid op internet.
  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Bedankt HLN om hierover te berichten. Als artikels 11 en 13 worden goedgekeurd is het internet zoals we die kennen voorbij. Als je niets maar mag linken/refereren zonder ervoor te betalen wordt 90% van het internet onwettig. Wikipedia heeft geen enkele pagina zonder verwijzingen. Hitler, Mao noch Stalin hadden het kunnen bedenken.