Getty
Volledig scherm
© Getty

Mensen in een open relatie zijn even gelukkig als anderen

Mensen in een open relatie, die daten en naar bed gaan met andere mensen buiten hun hoofdpartner, zijn net zo gelukkig als mensen die geen open relatie hebben. 

5 reacties

  • Theo Schuermans

    6 jaar geleden
    Ieder zijn eigen leven, zoals hij dat wil.
  • Zee Groen

    6 jaar geleden
    Eerst eens de soort vraagstelling bekijken bij dergelijke zogezegd wetenschappelijke studies van psychologen. Zoals die andere waar men "aantoonde" dat kinderen krijgen je minder gelukkig maakt! Met suggestieve, gerichte en niet neutrale vragen kan je alles aantonen, zeker in dit vakgebied vol fantasie. Ik hecht meer waarde aan een andere neurofysiologische studie die net het omgekeerde aantoonde en de meerwaarde van een vaste partner naar voor bracht.
  • Dirk Lathouwers

    6 jaar geleden
    Dat ze dat de ganzen wijsmaken.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Dus de conclusie klopt niet echt hé... Een open relatie maakt dus dat mensen gelukkiger zijn dan binnen een 'gesloten relatie'. Binnen een gesloten relatie zijn de (seksuele) frustraties groter (de partner wil dit of dat avontuurtje, fantasietje niet eens overwegen...)
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Je moet er dan wel bij vertellen dat BEIDE partners voorstander moeten zijn van een open relatie. Want anders is enkel de niet-monogame gelukkig.